استارت آپ چیست؟
با پیشرفت فناوری و ایجاد نیازهای مختلف در جوامع گوناگون نقش استارت آپ و چگونگی عملکرد آن پر رنگ شد. در این مقاله مهرانیک به تعریف استارت آپ، چگونگی راه اندازی یک استارت آپ موفق و علل موفقیت و شکست استارت آپ ها میپردازد.
استارت آپ چیست؟
استارت آپ در لغت به معنای شرکت نوپا و تازه تاسیس است. در جوامع مختلف تعاریف گوناگونی از استارت آپ وجود دارد. طبق بیانات سازمان کسب و کار های کوچک آمریکا (USSBA) استارت آپ به کسبوکارهایی میگویند که حول محور فناوری و تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل زیادی برای رشد کردن در آینده دارد. به طور کل استارت آپ به ایده های اولیه متناسب با نیاز های جامعه کمک کرده تا به مرحله ی بهره برداری برسد و به رفع نیازهای بر پایه فنّاوری بپردازد.
چگونه یک استارت آپ موفق را راه اندازی کنیم؟
اگر قصد دارید یک استارت آپ موفق راه بیاندازید باید به نکاتی مسلّط باشید که میتواند در این مسیر کمک کننده باشد. در ادامه به بررسی این نکات میپردازیم.
اطلاع جامعه از نیاز جامعه و تحقیق و بررسی ایده ی مورد نظر
آن چیزی که باعث موفقیت یک استارت آپ می شود، میزان محبوبیت و کارآمدی آن در بین کاربران میباشد و زمانی محبوب است که باعث حل یک مشکل شود و یا نیازی را بر طرف کند. پس کار آمدی را یک اصل برای دست یابی به یک ایده ی عالی قرار دهید.
ساخت و ارائه یک نسخه ی دمو
نسخه دمو می تواند ایرادات و نواقص محصولات یا خدمات شما را آشکار سازد و به شما کمک کند در نسخه ی اصلی کارتان، آن ایرادات را بر طرف نموده و این خود گامی بلند برای رسیدن به موفقیت شما است.
برنامه ریزی کردن در مورد مسائل مالی و تامین سرمایه گذار
پس از رفع نواقص در نسخه دمو و هنگامی که محصول یا خدمات شما آماده ارائه شد، نوبت به جذب سرمایه گذار یا بهره وری از وام های تجاری جهت تامین نیاز های مالی برند شماست.
ثبت کردن ایده یا برند خود
به جهت اطمینان از خطر کپی برداری و دزدیده شدن طرح و ایده شما توسط افراد سودجو، لازم است اقدام به ثبت و ایجاد مالکیت امن معنوی برای برند خود از راه قانونی و گرفتن IP شخصی برای استارت آپ خود نمایید.
انتخاب تیمی از متخصصان در حوزه مربوط به ایده و برندتان
پس از ثبت کردن ایده خود، نوبت به جذب افراد با پتانسیل بالا جهت همکاری با شماست. انتخاب افراد با صلاحیت میتواند شما را سریع تر به هدفتان برساند پس باید روحیه کاری و تعهد در کار را دو اصل مهم برای جذب نیرو قرار دهید.
اقدام به ارائه ی خدمات و تولید محصولات به صورت انبوه
پس از گذراندن تمام این مراحل، میتوانید اقدام به ارائه خدمات و محصولات برند خود نمایید. اما در نظر داشته باشید این امر به معنی موفقیت همه جانبه و درآمد زایی به صورت کلان نمیباشد و شما همواره باید با بهرهگیری از تجربیات تازه خود، اقدام به ارتقاء روند کاریتان کنید.
بازاریابی مناسب
تبلیغات مناسب نقش برجسته ای را در شناسایی برند شما به مردم دارند پس استفاده از تبلیغات را بصورت دائمی در برنامه کاری برندتان قرار دهيد.
چرا استارت آپ ها شکست میخورند؟
مجموعه ای از عوامل وجود دارد که باعث موفق شدن یا شکست خوردن یک استارت آپ میشوند. جالب است بدانید که درصد شکست خوردن استارت آپ ها از میزان موفقیت آن ها بیشتر است. پس برای اینکه در این زمینه بتوانیم به موفقیت برسیم ملزوم به رعایت چندین نکته هستیم.
- استفاده از ایده های تکراری و نبود نوآوری
- ضعف های تیمی از قبیل نداشتن انگیزه کافی و عدم تعهد و صبر نورزیدن در مقابل مشکلات احتمالی
- عدم نیازمندی بازار به محصول یا خدمات ارائه شده
- مشاوره گرفتن از افراد بی صلاحیت و بی تجربه در زمینهی کسبوکار
- هزینه برای تبلیغات بی کیفیت و بازار یابی ضعیف
- مشکلات مالی و اتمام بودجه در نظر گرفته شده
- نداشتن الگوی تجاری مناسب
- مسائل مربوط به قیمت گذاری روی محصولات و خدمات
- ارائه تولیدات یا خدمات بی کیفیت به مردم
- عدم توجه به نظر مخاطبان و به طور کلی مشتری مدار نبودن
در صورت تمایل به مشاوره تخصصی در زمینهی استارت آپ، با 44705597 تماس بگیرید. برای خواندن مقالات بیشتر به صفحهی مقالات مهرانیک سر بزنيد.