افزایش سرعت سایت
با توجه به تحولات و پیشرفت های اخیر دنیای وب، ما امروزه شاهد تلاش ارائه دهندگان خدمات در فضای مجازی، برای جلب رضایت مخاطبان خود و در نتیجه رونق کسب و کارشان هستیم.
امروزه با زیاد شدن تنوع سایت های ارائه دهنده خدمات و همچنین افزایش کیفیت خدمات ارائه شده به کاربران، فاکتور سرعت در سایت وردپرسی اهميت بالایی را به خود اختصاص داده است.
سرعت بالا سایت وردپرسی یکی از عواملی است که باعث کاهش نرخ پرش یا bounce rate میشود.
در ادامهی مقاله، به چگونگی بررسی سرعت سایت و ارائه راه کار هایی برای افزایش سرعت سایت میپردازیم.
چگونه سرعت بارگذاری سایت را بررسی کنیم؟
وب سایت های زیادی وجود دارد که شما میتوانید به صورت رایگان و یا در قبال پرداخت مبلغی به شما امکان بررسی سرعت بارگذاری سایتتان را میدهد.
شما به سادگی میتوانید با وارد کردن آدرس سایت خود در وب سایت هایی مانند webpagetest، gtmetrix و یا pingdom سرعت بارگذاری سایت خود را مشاهده کنید. همچنین این ابزار های تست سرعت، بعد از نشان دادن میزان سرعت با ارائه پیشنهاداتی به شما کمک میکند تا برای بهبود سرعت بارگذاری سایتتان اقدام کنید.
تکنیک هایی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی
انتخاب هاست مناسب
یکی از مهم ترین موارد برای افزایش سرعت سایت، انتخاب فضای میزبانی یا هاست مناسب است. در واقع هاست سایت به زبان ساده نقش میزبانی سایت و کاربران شما را دارد و بدیهی است که هر چه امکانات هاست انتخابی شما بیشتر باشد، وب سایت از سرعت بالاتری برخوردار خواهد بود.
به طور کل ۳ گزینه برای صاحبان سایت جهت انتخاب هاست وجود دارد.
هاست اشتراکی: سرویس های اشتراکی به دلیل اینکه از یک سرور برای راه اندازی چندین سایت مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار ارزان است اما از لحاظ کیفیت اصلا قابل توجه نبوده و در صورت هم گروهی با سایت های پر مصرف، طبیعتا از سرعت بارگذاری سایت شما کم خواهد شد.
هاست اختصاصی
در این نوع هاست یک سرور به طور اختصاصی معتلق به سایت شما خواهد بود و با توجه به هزینهی زیاد، هاست اختصاصی پیشنهاد مناسبی برای سایت هایی با بازدید های زیاد ( بیش از 100 هزار بازدید در ماه ) میباشد و برای سایت هایی با بازدید معمولی مقرون به صرفه نیست.
هاست VPS
VPS مخفف virtual private server و به معنی سرور خصوصی مجازی میباشد. این نوع هاست هم مانند هاست اشتراکی دارای یک محيط اشتراکی میباشد با این تفاوت که هر سایتی یک اندازهی معین شده از منابع در سرور دارا میباشد و در صورت مصرف بیش از حد سایت، دیگر سایت ها دچار مشکل نشده و فقط سایت مذکور دچار کندی سرعت میشود. به همین دلیل این نوع سرور در بین کاربران از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
استفاده از قالب مناسب
بهره بردن از قالب هایی که دارای طراحی سبک و ساده تری هستند میتواند تاثیر به سزایی در سرعت بارگذاری سایت شما داشته باشد.
کاهش دادن درخواست های HTTP
اگه محتوای سایت شما از حد طبیعی فرا تر رود، درخواست های بیشتری به سمت سرور داده میشود و بدین ترتیب سرعت لود سایت شما پایین خواهد آمد. برای کاهش دادن این درخواست ها راه های زیادی وجود دارد که بعضی از آنها عبارت است از:
- تعداد پست های نشان داده شده در سایت را کاهش دهید
- تعداد تصاویر و مطالب موجود در صفحه را کاهش دهید
- پلاگین هایی که همیشه مورد نیاز نیستند را غیر فعال کنید
- پلاگین lazy load یا بارگذاری کند را فعال کنید. این پلاگین سبب میشود که تصاویر زمانی در صفحه مشاهده شوند که کاملا بارگذاری شده اند.
بهینه سازی کد های وب سایت
اگر برنامه نویسی برای سایت به بهترین شکل انجام نشود مشکلاتی برای سایت به وجود خواهد آمد که یکی از آن ها کند شدن سرعت سایت میباشد.
شما با حذف فضا های سفید اضافه، توضیحات غیر ضروری و خطوط خالی میتوانید سرعت بارگذاری در سایتتان را افزایش دهید.
بهینه سازی کردن تصاویر موجود در وب سایت
به طور کل عکس هایی که در سایت ها قرار داده میشود حجم زیادی را از پهنای باند وب سایت ها اشغال میکند و در صورت بهینه سازی نشدن آنها، حجم زیاد آنها باعث زیاد شدن حجم کلی آن صفحهی سایت شما و در نهايت باعث کاهش سرعت بارگذاری سایت میشود.
شما با استفاده از سایت tinypng.com، pxhere.com و tinyjpg.com میتوانید حجم عکس های مورد نظرتان را کم کنید.