تکنیک FOMO در بازاریابی

تکنیک FOMO در بازاریابی
امروزه با شدید شدن رقابت بین کمپانی ها و ارائه دهندگان خدمات، استفاده از تکنیک های مختلف برای بازاریابی بهتر، مرسوم شده است.
یکی از طلایی ترین تکنیک ها برای جذب مشتری، تکنیک FOMO نامیده میشود. FOMO مخفف fear of missing out به معنای "ترس از دست دادن" میباشد که یکی از اصل های مهم روانشناختی بوده و بیانگر ترس و دلهره ایجاد شده ناشی از بی اطلاع بودن یا از دست دادن یک اتفاق یا رویداد جالب توجه است.
همه ما در زندگی روزمره خود با انواع مختلف فومو برخورد کرده ایم.
برای مثال سندرم FOMO دلیل تمایل ما برای نگهداری اجسامی است که از آنها برای مدت طولانی استفاده نکرده ایم، میباشد.
سیاری از کمپانی های معروف مانند استارباکس و محیط های اجتماعی مانند اینستاگرام نیز از این ترفند بهره بردهاند. با استفاده از تکنیک FOMO میتوان این حس را در مخاطب ایجاد کرد که اگر از فرصت پیش آمده استفاده نکند برای همیشه آن را از دست خواهد داد و این ترس از دست دادن مانع از به راحتی رد شدن از فرصت پیشنهاد شده میشود. به طور مثال استارباکس برای بعضی از مناسب ها در روزهای خاصی مانند هالووین و ... نوشیدنی خاصی تدارک میبیند و به مشتریان خود اعلام میکند که اگر امروز این نوشیدنی را تهیه نکنید دیگر امکان تهیه آن را نخواهید داشت! بنابراين مردم با خود فکر میکنند که اگر آن فرصت را از دست بدهند، به نحوی از قافله عقب میمانند و در نتیجه مجاب به خرید میشوند همین امر موجب افزایش فروش و کسب درآمد بیشتر میشود. به همین راحتی! همچنین شبکه اجتماعی اینستاگرام با محدود کردن مهلت زمان استوری ها به 24 ساعت کاربران خود را به گونهای مجبور به چک کردن روزانهی این برنامه کرده است.
اما چگونه میتوان از تکنیک FOMO استفاده کرد؟
در ادامه، مهرانیک به ارائه پیشنهاداتی در این زمینه میپردازد.
از Offer هایی با زمان محدود استفاده کنید
جالب است بدانید که حدود 60% افراد در هنگام خرید آنلاین از سایت، تا مرحله پرداخت پیش رفته و سپس منصرف شده و صفحه را ترک میکند! شما میتوانید با پیشنهاد تخفیف هایی در مدت زمان محدود، با ایجاد حس FOMO در مخاطبان خود، این درصد را به طور چشمگیری کاهش دهید.
استفاده از جملات تشویق کننده برای کنجکاو کردن مخاطب
بعضی جملات مانند محرکی است که با هدف گرفتن ذهن مخاطبان به گونهای آنها را وادار به بررسی اجناس پیشنهادی میکند! جملاتی مانند "تنها 24 ساعت فرصت باقیست..." یا "یکی بخر، دوتا ببر! " نمونه ای از جملات تشویق کننده است که حتما با آنها برخورد داشتهاید.
استفاده نظرات مثبت چهره های محبوب مردم و تاثیرگذار
افراد با دیدن رضایت مندی چهره های محبوبشان از خدماتی که ارائه کردهاید، حس مثبتی از برند شما گرفته و دوست دارند تجربه مشابهی را کسب کنند. در نتیجه به سادگی تصمیم به خرید از برند شما میگیرند!
صفحه نظرات خریداران
مطالعات نشان داده است که 97% کاربران، نظرات آنلاین در صفحه سایت را میخوانند! نظرات مثبت خریداران باعث ایجاد تایید اجتماعی (social proof) شده و همین مسئله میتواند کاربر را تشویق به خرید از سایت نماید.